OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

 

kistLikovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 

Likovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji započeo je s radom u prosincu 2012. godine. Prva voditeljica Likovnog odjela u Ogranku Matice hrvatske u Svetoj Nedelji bila je svetonedeljska umjetnica Zdenka Resar, koja je uspješno vodila Likovni odjel do kraja 2015. godine.

Opširnije...

 

 

 

 

Likovne izložbe Likovnog odjela OMH u Svetoj Nedelji povodom Noći muzeja 2023.

 

20230126 191016Povodom Noći muzeja, 27. siječnja 2023. godine, članovi Likovnog odjela Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji pripremili su dvije izložbe. “ Ljepota različitosti” je naziv izložbe koja je održana u Turističku informativnom centru u Svetoj Nedelji. U nazivu je opisan i sadržaj izložbe, jer su prikazani različiti stilovi i tehnike slikanja: ulje na platnu, slikanje u akrilu, akvarel, tehnika lijevanja i tehnika točkanja mandala. U poetskom izrazu kista korištene su teme pejzaža, mrtve prirode, animalnih motiva. Ljepotom različitih stilova članovi našeg odjela pokazali su svoj suvremeni interes za umjetnost, kao i temama koje su odabrali. Ovu izložbu svojim radovima su uljepšali: Biserka Jajić, Renata Rožek, Nadica Tomšić, Nikolina Gorišek, Natalija Špehar, Martina Pohanić Jambreuš, Josipa Regvat, Heidi Rudolf Lončar, Goran Nježić i Dragica Perić.

Opširnije...

Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji primio Zahvalnicu Zaklade Dječja onkologija Rebro

20. studenog 2021. godine održali smo Prodajnu izložbu humanitarnog karaktera za Zakladu Dječja onkologija Rebro na kojoj je prikupljeno 8.013,00 kn. Uz umjetnička djela članica Likovnog odjela Ogranka na Izložbi su bili ponuđeni dječji radovi nastali na Likovnoj radionici za djecu koja je prethodila Izložbi. Do kraja godine prodali smo još nekoliko slika te je ukupan iznos od 9.613,00 kn uplaćen na račun Zaklade.

Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali. Srca su nam ispunjena što smo barem malo pomogli radu Zaklade u cilju izgradnje i opremanja potpuno novog Odjela dječje onkologije Rebro. ?


Nastavljamo dalje s radom i humanitarnim djelovanjem.


Srdačno vas pozdravljam,
Ivana Juričić, predsjednica Ogranka Mh

zaklada djecja onkologija rebro zahvalnica  zaklada djecja onkologija rebro

 

Likovna radionica i prodajna izložba humanitarnog karaktera

 
13112021 likovna radionicaDraga djeco, poštovani roditelji,

pozivamo djecu školskog uzrasta na Likovnu radionicu humanitarnog karaktera u subotu 13.11.2021. u 16.00 sati u Društveni dom Strmec. Svi radovi nastali na radionici biti će izloženi na Prodajnoj izložbi humanitarnog karaktera za Zakladu Dječja onkologija Rebro, u subotu 20.11.2021. u 18.00 sati u Centru za posjetitelje u Svetoj Nedelji. Sav novac prikupljen na prodajnoj izložbi biti uplaćen Zakladi Dječja onkologija Rebro.

Prijave za radionicu ljubazno molimo poslati na broj 0989398218.

Pomozimo svojim dobrim djelom!

Srdačno,
Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji
 
  

Likovna radionica u okviru Dječjeg tjedna

 
Dragi roditelji,
u okviru DJEČJEG TJEDNA održati će se LIKOVNA RADIONICA za djecu školskog uzrasta u subotu, 09.10.2021. od 16:00 sati u Društvenom domu Mala Gorica. 

Voditelji likovne radionice su umjetnici, članovi Likovnog odjela Ogranka Matice Hrvatske u Svetoj Nedelji. Za sudjelovanje na likovnoj radionici obavezna je predbilježba putem Whats App-a na broj 098/9398218 (slati: ime i prezime djeteta, dob, kontakt broj roditelja). Slikat će se u malim grupama (5 do 8 sudionika) u tehnici akril na platnu. Predviđeno trajanje radionice je 1,5 sat. Svi dječji radovi izložiti će se tjedan dana kasnije na festivalu "LIJEPA NAŠA JABUKA" povodom Svjetskog dana jabuka 16.10.2021. od 10:00 do 14:00 sati u prostoru ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, Stilinovićeva 17.

Veselimo se novim susretima

POVODOM IZLOŽBE – HOMMAGE ĐURO KENFELJA-HARI

 

IMG 20210223 143253U spomen na svog dugogodišnjeg člana, samoukog svetonedeljskog slikara, uz virtualnu izložbu Hommage Đuro Kenfelja – Hari (1938. - 2018.), Likovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Svete Nedelje, priredio je izložbu njegovih slika u prostorijama Turističke zajednice, kako bi posjetitelji mogli i uživo razgledati neka od njegovih vrijednih likovnih djela.

Izložba se u razdoblju od 23. veljače do 25. ožujka 2021. god., uz poštivanje epidemioloških mjera, može pogledati u prostorijama Turističke zajednice Grada Svete Nedelje u Svetoj Nedelji, Ulica Marijana Stilinovića 1.

Kritički osvrt, odnosno likovnu kritiku na njegov bogati slikarski opus, dala je i prof. Nevenka Miklenić:

Opširnije...

Slikarska radionica "Svjetionik i more"

 
Martina Pohanic JambreusUz primjenu sigurnosnih mjera sprječavanja širenja COVID-19, Likovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji nastavio je sa svojim radom. Za druženje uz slikanje iskoristio je sunčano prijepodne prve subote u listopadu. Slikarska radionica organizirana je u poluotvorenom prostoru uz propisani razmak sudionika.
 
Radionicu je predvodio akdemski slikar Ante Bakter, čija su djela poznata po motivima mora koji pršte bogatim koloritom, u kojem prevladavaju tople boje i prepoznatljiva trodimenzionalnost nastala debelim nanosom boje. Tehnika ulja na platnu je tehnika u kojoj ovaj slikar može najbolje osloboditi svoj likovni izričaj, koja mu omogućava slobodu pokreta, slojevitost boje i eksperimentiranje koloritom.

Opširnije...