OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

 

kistLikovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 

Likovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji započeo je s radom u prosincu 2012. godine. Prva voditeljica Likovnog odjela u Ogranku Matice hrvatske u Svetoj Nedelji bila je svetonedeljska umjetnica Zdenka Resar, koja je uspješno vodila Likovni odjel do kraja 2015. godine.

Opširnije...

 

 

 

 

Likovna radionica i prodajna izložba humanitarnog karaktera

 
13112021 likovna radionicaDraga djeco, poštovani roditelji,

pozivamo djecu školskog uzrasta na Likovnu radionicu humanitarnog karaktera u subotu 13.11.2021. u 16.00 sati u Društveni dom Strmec. Svi radovi nastali na radionici biti će izloženi na Prodajnoj izložbi humanitarnog karaktera za Zakladu Dječja onkologija Rebro, u subotu 20.11.2021. u 18.00 sati u Centru za posjetitelje u Svetoj Nedelji. Sav novac prikupljen na prodajnoj izložbi biti uplaćen Zakladi Dječja onkologija Rebro.

Prijave za radionicu ljubazno molimo poslati na broj 0989398218.

Pomozimo svojim dobrim djelom!

Srdačno,
Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji
 
  

Likovna radionica u okviru Dječjeg tjedna

 
Dragi roditelji,
u okviru DJEČJEG TJEDNA održati će se LIKOVNA RADIONICA za djecu školskog uzrasta u subotu, 09.10.2021. od 16:00 sati u Društvenom domu Mala Gorica. 

Voditelji likovne radionice su umjetnici, članovi Likovnog odjela Ogranka Matice Hrvatske u Svetoj Nedelji. Za sudjelovanje na likovnoj radionici obavezna je predbilježba putem Whats App-a na broj 098/9398218 (slati: ime i prezime djeteta, dob, kontakt broj roditelja). Slikat će se u malim grupama (5 do 8 sudionika) u tehnici akril na platnu. Predviđeno trajanje radionice je 1,5 sat. Svi dječji radovi izložiti će se tjedan dana kasnije na festivalu "LIJEPA NAŠA JABUKA" povodom Svjetskog dana jabuka 16.10.2021. od 10:00 do 14:00 sati u prostoru ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, Stilinovićeva 17.

Veselimo se novim susretima

POVODOM IZLOŽBE – HOMMAGE ĐURO KENFELJA-HARI

 

IMG 20210223 143253U spomen na svog dugogodišnjeg člana, samoukog svetonedeljskog slikara, uz virtualnu izložbu Hommage Đuro Kenfelja – Hari (1938. - 2018.), Likovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Svete Nedelje, priredio je izložbu njegovih slika u prostorijama Turističke zajednice, kako bi posjetitelji mogli i uživo razgledati neka od njegovih vrijednih likovnih djela.

Izložba se u razdoblju od 23. veljače do 25. ožujka 2021. god., uz poštivanje epidemioloških mjera, može pogledati u prostorijama Turističke zajednice Grada Svete Nedelje u Svetoj Nedelji, Ulica Marijana Stilinovića 1.

Kritički osvrt, odnosno likovnu kritiku na njegov bogati slikarski opus, dala je i prof. Nevenka Miklenić:

Opširnije...

Slikarska radionica "Svjetionik i more"

 
Martina Pohanic JambreusUz primjenu sigurnosnih mjera sprječavanja širenja COVID-19, Likovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji nastavio je sa svojim radom. Za druženje uz slikanje iskoristio je sunčano prijepodne prve subote u listopadu. Slikarska radionica organizirana je u poluotvorenom prostoru uz propisani razmak sudionika.
 
Radionicu je predvodio akdemski slikar Ante Bakter, čija su djela poznata po motivima mora koji pršte bogatim koloritom, u kojem prevladavaju tople boje i prepoznatljiva trodimenzionalnost nastala debelim nanosom boje. Tehnika ulja na platnu je tehnika u kojoj ovaj slikar može najbolje osloboditi svoj likovni izričaj, koja mu omogućava slobodu pokreta, slojevitost boje i eksperimentiranje koloritom.

Opširnije...

Osvrt na izložbu "Utjecaji" Likovnog odjela Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 

IMG 20191213 WA0005Godišnja izložba je oblik festivala ili svečanosti i na njoj se predstavlja nešto najbolje nastalo tijekom cijele godine. Pred nama su godišnji izazovi koje su pred sebe stavili članovi Likovnog odjela MH ogranka Sveta Nedelja.
 
Radi se o 4 teme nastale na 4 radionice. I tu se već susrećemo sa simbolikom i cjelovitošču vezanom za broj 4: 4 godišnja doba i 4 strane svijeta, samo su neke od njih. Možemo se sami poigrati u značenju i pridruživanju motiva određenom godišnjem dobu. Koje bi godišnje doba simbolizirao motiv tulipana, koje godišnje doba bi najbolje "opisale" barke, a koje masline ili apstrakcija.
 

Opširnije...

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.