OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

 

kistLikovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 

Likovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji započeo je s radom u prosincu 2012. godine. Prva voditeljica Likovnog odjela u Ogranku Matice hrvatske u Svetoj Nedelji bila je svetonedeljska umjetnica Zdenka Resar, koja je uspješno vodila Likovni odjel do kraja 2015. godine.

Opširnije...

 

 

 

 

Slikarska radionica "Svjetionik i more"

 
Martina Pohanic JambreusUz primjenu sigurnosnih mjera sprječavanja širenja COVID-19, Likovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji nastavio je sa svojim radom. Za druženje uz slikanje iskoristio je sunčano prijepodne prve subote u listopadu. Slikarska radionica organizirana je u poluotvorenom prostoru uz propisani razmak sudionika.
 
Radionicu je predvodio akdemski slikar Ante Bakter, čija su djela poznata po motivima mora koji pršte bogatim koloritom, u kojem prevladavaju tople boje i prepoznatljiva trodimenzionalnost nastala debelim nanosom boje. Tehnika ulja na platnu je tehnika u kojoj ovaj slikar može najbolje osloboditi svoj likovni izričaj, koja mu omogućava slobodu pokreta, slojevitost boje i eksperimentiranje koloritom.
 
Tako je i tema ove radionice bilo more. Članovi Likovnog odjela okušali su se u tehnici ulja na platnu, ovaj puta slikajući more i svjetionike. Iako su motiv i boje bili isti - svjetionik, uzburkano more i olujno nebo koje pršti vatrenim bojama, na slikama se mogu uočiti različiti stilovi.
 
Na slikarskoj radionici sudjelovali su članovi Likovnog odjela: Biserka Jajić, Dragica Perić, Goran Nježić, Maja Tasevski Filipović, Martina Pohanić Jambreuš, Nikolina Gorišek i Renata Rožek.
 
Biserka Jajić Dragica Perić Goran Njezic IMG 20201003 WA0016 IMG 20201003 WA0034 IMG 20201003 WA0064 IMG 20201003 WA0066 Maja Tasevski Filipovic Nikolina Gorisek Renata Rozek