OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

 

noteGlazbeni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 

U svibnju 2013. godine, pola godine nakon osnutka Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, započeo je s radom Glazbeni odjel, čiji su članovi profesionalni glazbeni reproduktivni umjetnici, amateri i ljubitelji glazbe. Voditeljica Glazbenog odjela jest pijanistica i glasovirska pedagoginja Martina Mičija Palić, a glavni je cilj Glazbenog odjela revitalizacija i zaštita hrvatske glazbene baštine, edukacija djece i mladih te isticanje značenja glazbe i stvaranje uvjeta dostupnosti kvalitetne glazbe široj publici.

Opširnije...

 

 

Koncert „Progressive plectra“ i čembalistički Ansambl 4ZA u ovogodišnjoj sezoni svetonedeljskoga ciklusa koncerata

 
Plakat 4ZAU okviru 8. sezone ciklusa klasične glazbe „Po svetonedeljskim crkvama i kapelicama” programom pod nazivom „Progressive plectra” svetonedeljskoj će se publici predstaviti čembalistički kvartet – Ansambl 4ZA, kojega čine mladi čembalisti; Danijela Bošnjak, Karla Biondić, Katarina Javora i Franjo Bilić. U nedjelju, 24. listopada 2021. godine, s početkom u 19 sati nastupit će u crkvi Bl. Alojzija Stepinca (župa Bestovje-Novaki-Rakitje), a na programu su skladbe J. S. Bacha, F. Couperina, S. Drakulić, P. Planyavskog, i P. Royera.
 
Ulaz je slobodan. Srdačno Vas pozivamo!
 
Organizatori koncerta:
Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji,
Župa Bl. Alojzija Stepinca /Bestovje-Novaki-Rakitje/.
 
Pokrovitelji:
Grad Sveta Nedelja,
Zagrebačka županija,
Turistička zajednica grada Svete Nedelje.

Održana glazbeno-edukativna "Priča o glazbenim instrumentima"

prica o glazbenim instrumentima sl6U okviru ovogodišnje manifestacije „Dječji tjedan u Svetoj Nedelji“ Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji predstavio je glazbeno-edukativni program pod nazivom „Priča o glazbenim instrumentima“ u kojemu su sudjelovali učenici i nastavnici Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba i Glazbene škole Ferde Livadića iz Samobora.

Mladi glazbenici Maša i Matej Medved, učenici Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba, prezentirali su harmoniku te izveli skladbe J. S. Bacha, W. Semjonova  i M. Meesa. S flautom nas je upoznala Marta Jelić, učenica Glazbene škole Ferde Livadića iz Samobora, te nam prikazala čitav dijapazon različitih tehničkih i zvukovnih mogućnosti flaute.

Program je uz izvedbu uživo obuhvatio i multimedijalnu prezentaciju prilagođenu djeci predškolske i rane školske dobi, a ostvaren je pod vodstvom nastavnica, Mag.art. Dr.phil. Ivane Cvetkovski i dr. sc. Martine Mičije Palić.

Opširnije...

Priča o glazbenim instrumentima

 
Plakat Prica o glazbenim instrumentimaU okviru ovogodišnje manifestacije „Dječji tjedan u Svetoj Nedelji“ Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji predstavlja glazbeno-edukativni program pod nazivom „Priča o glazbenim instrumentima“ u kojemu će sudjelovati učenici i nastavnici Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba i Glazbene škole Ferde Livadića iz Samobora. U četvrtak, 7. listopada 2021. godine, s početkom u 18:30 sati u Društvenom domu Mala Gorica (Ulica Augusta Šenoe 34) mladi će glazbenici – učenici glazbenih škola, uz vodstvo njihovih nastavnika, ispričati priču o različitim glazbenim instrumentima i ponešto odsvirati!
 
Ulaz je slobodan. Srdačno Vas pozivamo!
 
Organizatori i pokrovitelji:
Grad Sveta Nedelja,
Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji
Turistička zajednica grada Svete Nedelje.

Zokić, Mrnjavčić i Andler Borić u 7. svetonedeljskom ciklusu koncerata Ogranka Matice hrvatske

 

IMG 4548Sedma sezona ciklusa koncerata klasične glazbe Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji nastavljena je nastupom uvaženih glazbenika, trubača Marina Zokića i Igora Mrnjavčića te jednog od naših ponajboljih orguljaša, Edmunda Andlera Borića.

Nakon obustavljanja svih manifestacija Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji zbog krize izazvane pandemijom korona virusa, u proteklom se razdoblju simbolično, online aktivnostima, prisjećalo projekata ostvarenih u proteklim godina djelovanja Ogranka. No, zahvaljujući novonastalim okolnostima odlučili smo nastaviti koncertnu sezonu nastupom uživo uz objavljivanje video snimke online.

Opširnije...

31.5.2020. (nedjelja) Koncert komorne glazbe u 7. svetonedeljskom ciklusu Ogranka Matice hrvatske

31052020 koncertOvogodišnju, 7. sezonu ciklusa klasične glazbe Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji nastavljamo koncertom uvaženih glazbenika trubača Marina Zokića i Igora Mrnjavčića te jednog od naših ponajboljih orguljaša, Edmunda Andlera Borića.

U nedjelju, 31. svibnja 2020. godine, s početkom u 18:45 sati u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca (župa Bestovje-Novaki-Rakitje), naši će gosti prezentirati skladbe A. Vivaldija, J. S. Bacha, J. Clarka, F. Lučića, H. A. Stamma i D. Bobića, a posebno je zanimljiva činjenica da po prvi puta u našem koncertnom ciklusu gostuju trubači.

Opširnije...

Predavanje dr. sc. Martine Mičije Palić o zagrebačkom pijanizmu

 

IMG 3061Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji priredio je u okviru 7. ciklusa koncerata po svetonedeljskim crkvama i kapelicama predavanje pod nazivom „Zagrebačka pijanistička škola u 19. i 20. stoljeću“ koje je u srijedu 5. veljače 2020. održala dr. sc. Martina Mičija Palić u prostoru Turističko-informativnog centra Svete Nedelje.

Ovim glazbeno-edukativnim predavanjem dr. sc. Martina Mičija Palić predstavila je rezultate recentnoga znanstvenog istraživanja o hrvatskome pijanizmu u kojemu se osobito osvrnula na utjecaj žena u koncertnom i pedagoškom pijanističkom aspektu i njihovu značaju u stvaranju institucionalizirane pijanističke poduke u zagrebačkoj sredini, ali i utjecaju u međunarodnim okvirima s obzirom da su neke od njih imale značajnu internacionalnu koncertnu i pedagošku pijanističku karijeru.

Opširnije...

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.