OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

 

noteGlazbeni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 

U svibnju 2013. godine, pola godine nakon osnutka Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, započeo je s radom Glazbeni odjel, čiji su članovi profesionalni glazbeni reproduktivni umjetnici, amateri i ljubitelji glazbe. Voditeljica Glazbenog odjela jest pijanistica i glasovirska pedagoginja Martina Mičija Palić, a glavni je cilj Glazbenog odjela revitalizacija i zaštita hrvatske glazbene baštine, edukacija djece i mladih te isticanje značenja glazbe i stvaranje uvjeta dostupnosti kvalitetne glazbe široj publici.

Opširnije...

 

 

Predstavljanje knjige „Madrigali concertati“ Gabriela Uspera u Svetoj Nedelji

 
Plakat Usper SvNOgranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji u sunakladništvu s Hrvatskim glazbenim centrom u rujnu 2023. godine objavio je suvremeno kritičko izdanje zbirke madrigala hrvatskog baroknog skladatelja Gabriela Uspera pod nazivom „Madrigali concertati“ (tiskane 1623. u Veneciji), povodom 400. obljetnice prvotiska navedenoga izdanja. Knjiga je do sada predstavljena u okviru 53. Varaždinskih baroknih večeri, a za ovo izdanje Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji nagrađen je Zlatnom poveljom Matice hrvatske, koju je na prošlotjednoj Glavnoj skupštini Matice hrvatske dodijelio predsjednik Matice hrvatske, gospodin Miro Gavran.

U ponedjeljak, 6. studenoga 2023. s početkom u 18 sati, u Knjižnici Mihaela Šiloboda u Svetoj Nedelji (Ulica Marijana Stilinovića 7), u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji i Knjižnice Mihaela Šiloboda, održat će se svečanost predstavljanja suvremenoga kritičkog izdanja zbirke „Madrigali concertati“ (1623.) Gabriela Uspera. Knjigu će predstaviti u ime nakladnika predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, Ivana Juričić, priređivačica izdanja muzikologinja Ivana Petravić te urednici doc. dr. sc. Martina Mičija Palić i Robert Palić.

Ulaz je slobodan. Srdačno Vas pozivamo!

Organizatori:
Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji,
Knjižnica Mihaela Šiloboda, Sveta Nedelja.
 
Pokrovitelji:
Grad Sveta Nedelja,
Zagrebačka županija,
Turistička zajednica grada Svete Nedelje.