OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

 

rukeDječji odjel

 

Od samog osnutka Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji imperativ je djelovanja svih odjela uključivanje djece i mladih u sve vrste programa koje naši članovi provode i organiziraju u cilju razvoja dječje kreativnosti na književnom, likovnom i glazbenom planu, uz osvještavanje važnosti pripadnosti hrvatskoj kulturi i hrvatskom nacionalnom korpusu; upoznavanjem povijesti hrvatskoga naroda i očuvanjem jezičnih raznolikosti.

Opširnije...

 

 

Održana 2. bajkaonica, maštaonica, stvaraonica u Ogranku Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 
bajkaonica 11052019 fotoU subotu, 11. svibnja 2019. godine, održana je druga „Bajkaonica, maštaonica, stvaraonica“ povodom Majčina dana. Na radionici se okupilo trianestero djece. Na početku smo imali edukativnu Power point prezentaciju u kojoj su djeca saznala kako je uopće došlo do obilježavanja Majčina dana, tko je osnivačica te koje se cvijeće i pokloni poklanjaju majkama i bakama. Nakon toga je uslijedio uvod u temu gdje su djeca iznosila svoje asocijacije na riječ mama. Poslije smo pročitali priču autorice dječjih knjiga i slikovnica Melanie Joyce, Volim te, Mama! Nakon pročitane priče, djeca su se uključila u razgovor o značenju majki u njihovim životima, koje su to sve male stvari koje ih čine sretnima te kako mogu olakšati svojim majkama u svakodnevnim obavezama. Na kraju smo svi zajedno zaključili kako su majke najbolji dar koji imamo u životu i da svakog dana prepoznajemo njihovu vrijednost. One su jednostavno nezamjenjive i možemo biti jako ponosni na njih.

Na kraju je uslijedio kreativni kutak u kojem su djeca izradila trodimenzionalna srca koja su kasnije ukrasila po želji i darovala svojim majkama.
 
Mateja Bišćan