OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

 

rukeDječji odjel

 

Od samog osnutka Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji imperativ je djelovanja svih odjela uključivanje djece i mladih u sve vrste programa koje naši članovi provode i organiziraju u cilju razvoja dječje kreativnosti na književnom, likovnom i glazbenom planu, uz osvještavanje važnosti pripadnosti hrvatskoj kulturi i hrvatskom nacionalnom korpusu; upoznavanjem povijesti hrvatskoga naroda i očuvanjem jezičnih raznolikosti.

Opširnije...

 

 

Kreativne radionice Mladih matičara – ususret Božiću

IMG 3776Drugu godinu za redom odjel Mladih matičara organizira ciklus kreativnih radionica za djecu školskog uzrasta. Na radionicama će se izrađivati nakit za bor. Svaku subotu će se koristiti druga tehnika izrade ukrasa; decoupage, ukrasi od vune, gipsani anđelčići i dr. 

Radionice će se održavati subotama u studenom i prosincu u prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, Stilinovićeva 17.
Na prvoj su radionici održanoj 25. studenog 2017. mladi sudionici započeli izradu ukrasa tzv. "filcanjem" pod budnim okom voditeljice odjela prof. Anđelke Fitz.

Druga radionica održana je 2. prosinca 2017. godine, a mladi matičari izrađivali su papirnate anđele za bor, koje su oslikavali prigodnim božićnim motivima. Na prvoj su radionici održanoj 25. studenog 2017. mladi sudionici započeli izradu ukrasa tzv. "filcanjem" pod budnim okom voditeljice odjela prof. Anđelke Fitz.

IMG 3778  IMG 3779  IMG 3780  IMG 3781