OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

Održan 8. festival ljubavne poezije, glazbe, meda i vina

 

DSC0661825. lipnja s početkom u 18.00 sati održan je 8. Festival ljubavne poezije, glazbe, meda i vina u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji i Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" Rakitje.

Kazivači poezije bili su naši dragi pjesnici iz Ogranaka Matice hrvatske u Samoboru i Jastrebarskom, kao i zagrebački pjesnici. Osim ljubavne tematike ovoga puta imali smo i set domoljubnih pjesama koje su s radošću recitirali i članovi predsjedništva i nadzornog odbora svetonedeljskog Ogranka.

Po prvi puta u kazivanju poezije sudjelovala su i djeca i hvala im na tome.

Za predivnu glazbu zaslužni su naši dragi glazbenici: dr. Martina Mičija Palić (na glasoviru) i g. Robert Palić (bas), a naš potpredsjednik gospodin Prahin i uvaženi član gospodin Hajtok počastili su nas bis točkom kojom smo zaključili ovu predivnu kulturno-poetsko-glazbeno-likovnu večer.

Članice Likovnog odjela postavile su izložbu svojih vrijednih radova slobodne tematike, a zidove dvorane krasila su djela Likovne sekcije Tigrova.

Hvala svim sudionicima i suorganizatorima, kao i Gradu Sveta Nedelja, Zagrebačkoj županiji i Turističkoj zajednici grada Svete Nedelje, a posebna zahvala ravnatelju Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" Rakitje, gospodinu Ervinu Škacanu na još jednom uspješnom kulturnom događaju održanom u našem Gradu.

Cijeli Festival je snimljen, te će svi zainteresirani isti moći pogledati u videu koji će biti objavljen na našoj web stranici.