OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

 

noteGlazbeni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 

U svibnju 2013. godine, pola godine nakon osnutka Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, započeo je s radom Glazbeni odjel, čiji su članovi profesionalni glazbeni reproduktivni umjetnici, amateri i ljubitelji glazbe. Voditeljica Glazbenog odjela jest pijanistica i glasovirska pedagoginja Martina Mičija Palić, a glavni je cilj Glazbenog odjela revitalizacija i zaštita hrvatske glazbene baštine, edukacija djece i mladih te isticanje značenja glazbe i stvaranje uvjeta dostupnosti kvalitetne glazbe široj publici.

Opširnije...

 

 

U Društvenom domu Strmec održan koncert mladih virtuoza u 9. sezoni svetonedeljskoga ciklusa koncerata klasične glazbe

 

Devetu sezonu ciklusa koncerata klasične glazbe Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji nastavili smo 25. svibnja 2022. godine nastupom trija mladih virtuoza u Društvenom domu Strmec. Svetonedeljskoj su se publici predstavili mladi glazbenici, studenti Muzičke akademije u Zagrebu; naš sugrađanin, klarinetist Antonio Uremović nastupio je uz fagotista Domagoja Pećara i pijanisticu Martinu Ivčević. Ovaj komorni trio izveo je virtuozne skladbe F. Mendelssohna -Bartholdyja, zatim sonate C. Ph. E. Bacha, te Concertino F. Danzija i djela R. Beecherija. Sjajnim komornim muziciranjem i izvedbom na vrlo visokoj umjetničkoj razini mladi umjetnici oduševili su prisutnu publiku te opravdali naziv ovoga koncerta, koji je doista bio nastup mladih virtuoza.

Posebno nam je zadovoljstvo kada u svetonedeljskom koncertnom ciklusu možemo predstaviti mlade glazbenike, a pogotovo kada su oni i naši sugrađani poput klarinetista Antonija Uremovića, za kojega ne dvojimo da će uz Domagoja Pećara i Martinu Ivčević u budućnosti ostvariti zapaženu karijeru.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Grada Svete Nedelje i Turističke zajednice grada Svete Nedelje, a organizator je Ogranak Matice Hrvatske u Svetoj Nedelji.

IMG 4893 IMG 4948