OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

 

noteGlazbeni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 

U svibnju 2013. godine, pola godine nakon osnutka Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, započeo je s radom Glazbeni odjel, čiji su članovi profesionalni glazbeni reproduktivni umjetnici, amateri i ljubitelji glazbe. Voditeljica Glazbenog odjela jest pijanistica i glasovirska pedagoginja Martina Mičija Palić, a glavni je cilj Glazbenog odjela revitalizacija i zaštita hrvatske glazbene baštine, edukacija djece i mladih te isticanje značenja glazbe i stvaranje uvjeta dostupnosti kvalitetne glazbe široj publici.

Opširnije...

 

 

Održan koncert ansambla 4ZA u Svetoj Nedelji

IMG 2109U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, u okviru 8. ciklusa koncerata po svetonedeljskim crkvama i kapelicama, nastupio je u nedjelju 24. listopada 2021. u crkvi Bl. Alojzija Stepinca ansambl 4ZA, koji je ovom prigodom izveo zanimljiv i dinamičan program pod nazivom „Progressive plectra“. Sjajni mladi glazbenici okupljeni u kvartet čembala, instrumenta koji je preteča glasoviru, predstavili su svetonedeljskoj publici raznolik program koji je obuhvatio vremenski raspon od baroka do skladateljskih ostvarenja 20. stoljeća. Treba naglasiti da je Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji omogućio da se po prvi puta u svetonedeljskoj povijesti održi koncert četiri čembala, koji i u svjetskim razmjerima predstavlja rijetkost, a posebno u manjim sredinama Hrvatske.

Danijela Bošnjak, naša Svetonedeljčanka kojoj je ovo bio i prvi nastup u njezinu gradu, zajedno sa svojim kolegicama – Karlom Biondić i Katarinom Javorom te kolegom Franjom Bilićem, svojim su nastupom oduševili mnogobrojnu publiku okupljenu u crkvi Bl. Alojzija Stepinca, objedinivši mladenačku energiju i virtuozno sviračko umijeće dostojno velikih koncertnih podija.

IMG 2110Uz posebnu zahvalu župniku Cindoriju na gostoprimstvu, zahvaljujemo i pokroviteljima ovoga koncerta – Gradu Svetoj Nedelji, Zagrebačkoj županiji i Turističkoj zajednici grada Svete Nedelje, kao i svima koji su za ovu prigodu osigurali čembala – Koncertni ured Varaždin, Hrvatski barokni ansambl, Glazbena škola Pavla Markovca i Atelier Pavlinić.

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.