OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

 

noteGlazbeni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 

U svibnju 2013. godine, pola godine nakon osnutka Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, započeo je s radom Glazbeni odjel, čiji su članovi profesionalni glazbeni reproduktivni umjetnici, amateri i ljubitelji glazbe. Voditeljica Glazbenog odjela jest pijanistica i glasovirska pedagoginja Martina Mičija Palić, a glavni je cilj Glazbenog odjela revitalizacija i zaštita hrvatske glazbene baštine, edukacija djece i mladih te isticanje značenja glazbe i stvaranje uvjeta dostupnosti kvalitetne glazbe široj publici.

Opširnije...

 

 

Održana glazbeno-edukativna "Priča o glazbenim instrumentima"

prica o glazbenim instrumentima sl6U okviru ovogodišnje manifestacije „Dječji tjedan u Svetoj Nedelji“ Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji predstavio je glazbeno-edukativni program pod nazivom „Priča o glazbenim instrumentima“ u kojemu su sudjelovali učenici i nastavnici Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba i Glazbene škole Ferde Livadića iz Samobora.

Mladi glazbenici Maša i Matej Medved, učenici Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba, prezentirali su harmoniku te izveli skladbe J. S. Bacha, W. Semjonova  i M. Meesa. S flautom nas je upoznala Marta Jelić, učenica Glazbene škole Ferde Livadića iz Samobora, te nam prikazala čitav dijapazon različitih tehničkih i zvukovnih mogućnosti flaute.

Program je uz izvedbu uživo obuhvatio i multimedijalnu prezentaciju prilagođenu djeci predškolske i rane školske dobi, a ostvaren je pod vodstvom nastavnica, Mag.art. Dr.phil. Ivane Cvetkovski i dr. sc. Martine Mičije Palić.

Organizatori i pokrovitelji navedene manifestacije bili su Grad Sveta Nedelja, Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji i Turistička zajednica grada Svete Nedelje.

prica o glazbenim instrumentima sl1 prica o glazbenim instrumentima sl2 prica o glazbenim instrumentima sl3 prica o glazbenim instrumentima sl4 prica o glazbenim instrumentima sl5 prica o glazbenim instrumentima sl7 prica o glazbenim instrumentima sl8 prica o glazbenim instrumentima sl9 prica o glazbenim instrumentima sl10 prica o glazbenim instrumentima sl11 prica o glazbenim instrumentima sl12 prica o glazbenim instrumentima sl13 prica o glazbenim instrumentima sl14 prica o glazbenim instrumentima sl15

 

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.