OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

 

noteGlazbeni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 

U svibnju 2013. godine, pola godine nakon osnutka Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, započeo je s radom Glazbeni odjel, čiji su članovi profesionalni glazbeni reproduktivni umjetnici, amateri i ljubitelji glazbe. Voditeljica Glazbenog odjela jest pijanistica i glasovirska pedagoginja Martina Mičija Palić, a glavni je cilj Glazbenog odjela revitalizacija i zaštita hrvatske glazbene baštine, edukacija djece i mladih te isticanje značenja glazbe i stvaranje uvjeta dostupnosti kvalitetne glazbe široj publici.

Opširnije...

 

 

Tamara Jurkić Sviben i Sofija Cingula u Svetoj Nedelji

 

IMG 2661U šestoj sezoni ciklusa koncerata klasične glazbe koji organizira Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, u četvrtak, 5. prosinca 2019. godine, nastupile su pijanistica doc. dr. sc. mr. art. Tamara Jurkić Sviben i mezzosopranistica doc. art. Sofija Cingula. Polikroman program s naslovom „Hrvatska kulturna baština – rodoljublje u stihu i glazbi“ sastojao se od predavanja dr. sc. mr. art. Tamare Jurkić Sviben o hrvatskim pjesnicima i glazbenicima koji su skladali na njihove stihove, a koje su mezzosopranistica Sofija Cingula i pijanistica Tamara Jurkić Sviben i prezentirale, nazvavši glazbeni dio programa „Uglazbljeni hrvatski pjesnici“.

Umjetnice su pokazale zavidnu razinu komornoga muziciranja, a interpretativno istančan i stilski prikladan pristup osobito je ostvaren u „Utočištu“  Lisinskoga, kao i u djelima Zajca i Lhotke – Kalinskog. Razvidno je da glazbenice već dugo surađuju iskazujući visoku sinergiju u izvedbi odabranoga programa, koji je u cijelosti bio platforma osnovne nakane predstavljanja hrvatske poezije u širemu interdisciplinarnom kontekstu, pokazujući distinkcije hrvatske rodoljubne poezije kroz analizu motivistike i tematike odabrane poezije.

Ovaj edukativno-glazbeni program ostvaren je pod pokroviteljstvom Grada Svete Nedelje i Zagrebačke županije.

IMG 2637 IMG 2643 IMG 2646 IMG 2654 IMG 2656 IMG 2675

Najave događanja

25.6.
četvrtak

18:00 Festival ljubavne poezije, glazbe, meda i vina.   Opširnije

 

 

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.