OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

Najave događanja

5.2.
srijeda

19:00 Predavanje "Zagrebačka pijanistička škola u 19. i 20. stoljeću". Opširnije

 

15.2.
subota
14:00 Bajkaonica, maštaonica, stvaraonica za djecu. Opširnije

 

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.
 

 

noteGlazbeni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 

U svibnju 2013. godine, pola godine nakon osnutka Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, započeo je s radom Glazbeni odjel, čiji su članovi profesionalni glazbeni reproduktivni umjetnici, amateri i ljubitelji glazbe. Voditeljica Glazbenog odjela jest pijanistica i glasovirska pedagoginja Martina Mičija Palić, a glavni je cilj Glazbenog odjela revitalizacija i zaštita hrvatske glazbene baštine, edukacija djece i mladih te isticanje značenja glazbe i stvaranje uvjeta dostupnosti kvalitetne glazbe široj publici.

Opširnije...

 

 

Koncert „Suite antique“ u petoj sezoni svetonedeljskoga ciklusa koncerata klasične glazbe

 
Coha Mandic Grubisic cikovicOgranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji koncertom pod nazivom „Suite antique“ nastavio je 5. ciklus koncerata klasične glazbe po svetonedeljskim crkvama i kapelicama. U nedjelju 23. rujna 2018. godine u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca /Bestovje-Novaki-Rakitje/ nastupile su flautistica Tamara Coha Mandić i harfistica Diana Grubišić Ćiković. Vrsne solistice i etablirane komorne glazbenice koje kao duo djeluju od 2003. godine, prezentirale su program koji obuhvaća skladbe C. Ph. E. Bacha, A. Surianija, N. Rote, R. Matza i J. Ruttera, kao svojevrsni glazbeni kaleidoskop od razdoblja baroka do suvremenoga glazbenog izričaja. Vrlo dinamičan, prijemčiv program i sjajno muziciranje impresionirali su svetonedeljsku publiku koja je odlučila uz zvuke flaute i harfe provesti nedjeljno predvečerje.
 
Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, uz pokroviteljstvo Grada Svete Nedelje, Turističke zajednice Grada Svete Nedelje i Zagrebačke županije te u suradnji sa župama na području našega Grada organizira koncerte klasične glazbe, a posebno nam je zadovoljstvo istaknuti da je po prvi puta u pet sezona svetonedeljskoga koncertnog ciklusa nastup Tamare Coha Mandić i Dijane Grubišić Ćiković ostvaren uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.