OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

Najave događanja

31.5.
nedjelja

18:45 Koncert komorne glazbe u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca.   Opširnije

 

 

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.
 

 

noteGlazbeni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 

U svibnju 2013. godine, pola godine nakon osnutka Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, započeo je s radom Glazbeni odjel, čiji su članovi profesionalni glazbeni reproduktivni umjetnici, amateri i ljubitelji glazbe. Voditeljica Glazbenog odjela jest pijanistica i glasovirska pedagoginja Martina Mičija Palić, a glavni je cilj Glazbenog odjela revitalizacija i zaštita hrvatske glazbene baštine, edukacija djece i mladih te isticanje značenja glazbe i stvaranje uvjeta dostupnosti kvalitetne glazbe široj publici.

Opširnije...

 

 

Mihael Šilobod – riječi i djela

silobod cantusOgranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji i Gradska knjižnica Samobor pozivaju Vas na predavanje o Mihaelu Šilobodu Bolšiću, koje će održati prof. Ervin Škacan, predsjednik OMH u Svetoj Nedelji i prof. Martina Mičija Palić, voditeljica Glazbenog odjela OMH u Svetoj Nedelji. Uz predavanje, predstavit će se i knjiga objavljena u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji:
Mihael Šilobod Bolšić
FUNDAMENTUM CANTUS GREGORIANI SEU CHORALIS
Osnove gregorijanskog ili koralnog pjevanja

silobodSrdačno Vas pozivamo na predavanje i predstavljanje knjige u utorak 27. ožujka 2018. godine u 19h u prostorijama Gradske knjižnice Samobor (Krležina 9, Samobor).
Ulaz je slobodan!

Organizatori:
Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji
Gradska knjižnica Samobor