OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

Dnevna matineja Noći knjige

Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji organizirao je, po prvi puta jučer, 23. travnja 2015. godine Dnevnu matineju Noći knjige. Matineja je bila namijenjena učenicima nižih razreda osnovne škole. Druženje s malim knjigoljupcima započelo je u 18 sati gostovanjem zagrebačke književnice Mirjane Gaure.

Književnica je djeci predstavila svoju knjigu „Carstvo sreće“ s kratkim poučnim pričama i pjesmama o domaćim životinjama.

 


„Svojim knjigama želim pokazati kako knjige nisu bauk već da se čitajući ih na zabavan način može učiti igrajući se“, poručila je Mirjana Gaura. Bila je oduševljena velikim odazivom te zanimanjem djece za njezino stvaralaštvo. Na kraju druženja mali Svetonedeljčani mogli su i kupiti knjige s posebnom posvetom autorice, napisanom u stihovima.
Noć knjige nastavila se u 19 sati obilježavanjem 150. obljetnice prvog izdanja dječjeg književnog klasika Alise u zemlji čudesa, engleskog pisca Lewisa Carolla.
Djeca su uživala u dramatiziranom čitanju Alisinih pustolovina iz prekrasnog hrvatskog izdanja Alise u zemlji čudesa koje je osmislio poznati ilustrator Zdenko Bašić. Priču su im čitali Mladli matičari, učenici šestih razreda Osnovne škole Sveta Nedelja.
Nakon čitanja, niz kreativnih aktivnosti za djecu pripremila je voditeljica Mladih matičara Petrunjela Krajačić. Natjecali su se u kvizu znanja, rješavali su zagonetke, pjevali pjesme i sastavljali novu zajedničku priču o nastavku Alisinih pustolovina. Prije odlaska kućama izrazili su želju za novim književno-kreativnim druženjima u prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji.