OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

Brbljava Iva "brbljala" s četvrtašima

JELENA PERVAN POSJETILA UČENIKE ČETVRTIH RAZREDA OŠ SVETA NEDELJA


Mlada hrvatska spisasteljica za djecu, Jelena Pervan, u vrlo je kratkom vremenskom periodu dva puta bila gošća svetonedeljskih osnovnoškolaca.

Prvoga puta, 29. studenoga 2013. godine posjetila je prvašiće i predstavila im svoju slikovnicu o Medu Hrkalu.
Kako su tada učenici četvrtih razreda pokazali iznimni interes za njezinu zbirku kratkih priča „Brbljava Iva“, Jelena je obećala da će uskoro opet doći u goste.

Druženje s učenicima 4. A i 4. B razreda održalo se u petak 31. siječnja pod pokroviteljstvom Svetonedeljskog ogranka Matice hrvatske, a prisustvovali su Petrunjela Krajačić,Ervin Škacan,Branka Krajačić i Ivica Kapuđija.

Inače, Jelena Pervan novo je ime na književnoj sceni za djecu i mlade. Studentica novinarstva, zaljubljena u književnost, već od srednje škole surađuje po časopisima, a u novije vrijeme piše osvrte, recenzije, surađuje svojim pričama i bajkama u časopisima namijenjenima djeci i mladima.

Zbirka Kratkih priča Brbljava Iva govori o o devetogodišnjoj djevojčici Ivi koja je odlučila postati "piskinja" i napisati knjigu.
U prvom licu Iva piše o svojoj obitelji, rodbini, prijateljicama, kućnim ljubimcima, svojim zgodama i nezgodama.

„Šašava“ i pronicljiva Iva, prepuna orginalnih ideja, neobično se svidjela četvrtašima koji su bili oduševljeni njezinim zapisima o prijateljima, svijetu i planovima i odlukama za budućnosti. Izrazili su želju da Jelena brzo osmisli i napše novi nastavak Ivinih zgoda.
Nakon druženja, svetonedeljski ogranak Matice hrvatske otkupio je nekoliko primjeraka „ Brbljave Ive“ i poklonio školskoj knjižnici OŠ Sveta Nedelja čime je još jednom pokazao težnju članova Matice za premanentnim opremanjem školske knjižnice najnovijim izdanjima hrvatskih dječjih pisaca.


P. Krajačić
 

 

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.