OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

Najave događanja

25.6.
četvrtak

18:00 Festival ljubavne poezije, glazbe, meda i vina.   Opširnije

 

 

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.
 

Brbljava Iva "brbljala" s četvrtašima

JELENA PERVAN POSJETILA UČENIKE ČETVRTIH RAZREDA OŠ SVETA NEDELJA


Mlada hrvatska spisasteljica za djecu, Jelena Pervan, u vrlo je kratkom vremenskom periodu dva puta bila gošća svetonedeljskih osnovnoškolaca.

Prvoga puta, 29. studenoga 2013. godine posjetila je prvašiće i predstavila im svoju slikovnicu o Medu Hrkalu.
Kako su tada učenici četvrtih razreda pokazali iznimni interes za njezinu zbirku kratkih priča „Brbljava Iva“, Jelena je obećala da će uskoro opet doći u goste.

Druženje s učenicima 4. A i 4. B razreda održalo se u petak 31. siječnja pod pokroviteljstvom Svetonedeljskog ogranka Matice hrvatske, a prisustvovali su Petrunjela Krajačić,Ervin Škacan,Branka Krajačić i Ivica Kapuđija.

Inače, Jelena Pervan novo je ime na književnoj sceni za djecu i mlade. Studentica novinarstva, zaljubljena u književnost, već od srednje škole surađuje po časopisima, a u novije vrijeme piše osvrte, recenzije, surađuje svojim pričama i bajkama u časopisima namijenjenima djeci i mladima.

Zbirka Kratkih priča Brbljava Iva govori o o devetogodišnjoj djevojčici Ivi koja je odlučila postati "piskinja" i napisati knjigu.
U prvom licu Iva piše o svojoj obitelji, rodbini, prijateljicama, kućnim ljubimcima, svojim zgodama i nezgodama.

„Šašava“ i pronicljiva Iva, prepuna orginalnih ideja, neobično se svidjela četvrtašima koji su bili oduševljeni njezinim zapisima o prijateljima, svijetu i planovima i odlukama za budućnosti. Izrazili su želju da Jelena brzo osmisli i napše novi nastavak Ivinih zgoda.
Nakon druženja, svetonedeljski ogranak Matice hrvatske otkupio je nekoliko primjeraka „ Brbljave Ive“ i poklonio školskoj knjižnici OŠ Sveta Nedelja čime je još jednom pokazao težnju članova Matice za premanentnim opremanjem školske knjižnice najnovijim izdanjima hrvatskih dječjih pisaca.


P. Krajačić