OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

Duo Armadillo u ciklusu koncerata po svetonedeljskim crkvama i kapelicama

U nedjelju 30. ožujka 2014. godine održan je drugi u nizu koncerata klasične glazbe iz ciklusa po svetonedeljskim crkvama i kapelicama u organizaciji župe Presvetog Trojstva i Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, a pod pokroviteljstvom Grada Svete Nedelje i Turističke zajednice.
 
Svetonedeljskoj publici predstavili su se glazbenici Dua Armadillo - violinistica Marija Šverko i gitarist Tomislav Ribičić.


Usklađeni duo proveo je publiku kroz djela baroknih skladatelja A. Corellia i G. Ph. Telemanna pa preko nezaobilaznog N. Paganinija čije skladbe uvijek predstavljaju veliki izazov za violinista, sve do Myersa, Debussya i Iberta. Naročito je uspjela skladba Entr'acte (u prijevodu "pauza") francuskog skladatelja Jacquesa Iberta, a na samom kraju glazbenici su se oprostili od svoje publike zvucima argentinskog tanga iz pera skladatelja Astora Piazzolle. 
Vrlo raznolik program i sjajna izvedba dua Armadillo oduševili su publiku i još jednom dokazali da je prekrasna barokna župna crkva u Svetoj Nedelji idealan prostor za komorno muziciranje.

M.M.P.

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.