OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

Najave događanja

5.2.
srijeda

19:00 Predavanje "Zagrebačka pijanistička škola u 19. i 20. stoljeću". Opširnije

 

15.2.
subota
14:00 Bajkaonica, maštaonica, stvaraonica za djecu. Opširnije

 

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.
 

Međimurje kakvo ne poznajete, predavanje

DSC03491U petak, 20. travnja 2018. mr.sc. Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove za zaštitu prirode "Međimurska priroda", održao je u Centru za posjetitelje u Svetoj Nedelji predavanje o manje poznatim detaljima najmanje hrvatske županije. Organizatori predavanja bili su Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji i Planinarsko društvo Pinklec, a predavanje je održano u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje.

S obzirom da se Međimurje nalazi između dviju rijeka - Drave i Mure, plodno tlo je uvjetovalo gotovo potpuni nestanak one iskonske prirode, divljine. Tridesetoro nazočnih slušatelja s pažnjom je pratilo izlaganje o naporima međimurskih zaštitara prirode da sačuvaju ono malo biljnog i životinjskog svijeta što se uspjelo do danas održati na tom prostoru.

DSC03495Samo po sebi vrlo zanimljivo predavanje dodatno je bilo uljepšano taktovima tradicionalne međimurske glazbe, koju su majstorski izvele Maja Cipek i Lada Lokmer, članice dueta MaLa iz Samobora.

S obzirom da je večerašnji predavač vrsni poznavatelj nacionalnih parkova SAD-a, o čemu mu ovih dana iz tiska izlazi knjiga, ovo je bila prilika da dogovorimo sljedeće predavanje upravo na tu temu.

Pokrovitelji održavanja predavanja bili su Grad Sveta Nedelja, Turistička zajednica Grada Svete Nedelje, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Grada Svete Nedelje i Svenkom d.o.o.

Foto album