OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

Najave događanja

23.
rujna
Koncert „Suite antique“ u crkvi Bl. A. Stepinca.  Opširnije...

Izdanja Ogranka MH SVN

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.
 

"Lički jezikoslovni trolist"

DSC05582"Lički jezikoslovni trolist" naslov je knjige predstavljene svetonedeljskoj kulturnoj javnosti u srijedu, 22. 11. 2017. u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje. Organizator tribine bio je Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji.

Knjigu su predstavili prof. dr. sc. Ante Bežen, redoviti profesor na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i dr. sc. Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Govorili su o jezikoslovnim idejama trojice ličkih jezikoslovaca; Frana Kurelca, Šime Starčevića i Ante Starčevića.

Opširnije...

5. festival ljubavne poezije, glazbe, meda i vina (Svetonedeljsko kulturno ljeto, 1. srpnja 2017. – dvorac Erdödy u Kerestincu)

DSCF9327Festival ljubavne poezije, glazbe, meda i vina već se 5 godina uzastopno održava u organizaciji svetonedeljskog ogranka Matice hrvatske. I ove godine, prve subote u srpnju pjesnici, glazbenici i slikari svojim su programom u okviru "Svetonedeljskog kulturnog ljeta" oživjeli dvorac Erdödy u Kerestincu kao kulisu za zajedničko uprizorenje književnih, likovnih i glazbenih ostvarenja. Čitav dojam upotpunilo je i kušanje domaćih tradicijskih specijaliteta ovoga kraja – meda i vina.

Opširnije...